تجدید ارزیابی دارایی ها توسط کارشناس رسمی دادگستری

(بخش دولتی و خصوصی)

ارزیابی و تعیین قیمت روز املاک ، ماشین آلات و تجهیزات متعلق به و شرکت های شرکت های خصوصی  ، کارخانه ها، تجدید ارزیابی دارایی ها برای ثبت افزایش سرمایه ، نقل و انتقال سهام ، امور مالی ، دارایی و مالیاتی ، محاسبه ارزش دفتری ، ثبت در حساب دفاتر ، محاسبه هزینه استهلاک … توسط کارشناس رسمی دادگستری

در این مجموعه کارشناسی ، زمان انجام کارشناسی حدودا ظرف مدت دو روز کاری بوده و هیچگونه هزینه ای نیز مازاد بر تعرفه قانونی و تحت عناوین مختلف از متقاضی کارشناسی دریافت نخواهد گردید

جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره های ارائه شده تماس حاصل فرمایید


افزایش سرمایه شرکت ها از محل تجدید ارزیابی دارایی ها

افزایش سرمایه شرکتها  دارای چندین روش میباشد که یکی از معمول ترین آنها، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی های متعلق به آن مجموعه است.

کارشناس رسمی دادگستری ، تجدید ارزیابی

اطلاعاتی در رابطه با تجدید ارزیابی دارایی ها :

دارایی‌های شرکت‌ها  مانند زمین، ساختمان، تجهیزات و تأسیسات :

به عنوان مثال اگر شرکتی یک ساختمان را در سال 1387 به قیمت 500 میلیون تومان خریداری کرده باشد و هم اکنون قیمت آن به 5 میلیارد تومان رسیده باشد تا زمان عدم ارایه مدارک مستند و بروز سازی همچنان همان مبلغ خرید قبلی ملاک عمل میباشد . حال شرکت مزبور میتواند از طریق تجدید ارزیابی توسط کارشناس رسمی دادگستری و به روز کردن قیمت ساختمان و یا سایر داراییها ، ضمن افزایش سرمایه شرکت ، اصلاح ساختار مالی و محاسبه ارزش دفتری به تاریخ روز ، افزایش ظرفیت وام‌گیری، تأمین مالی برای افزایش توان تولید و تأمین مالی پروژه‌های جدید را نیز به مرحله اجرا درآورد.

نکات مهم افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی دارایی ها

بر طبق قانون مالیات‌های مستقیم جمهوری اسلامی ایران جز در برخی از موارد، تمامی دارایی‌های بلندمدت شرکت بر طبق فرمول اعلامی در قانون بایستی مستهلک گردند و برای هرکدام از دارایی‌ها فرمول خاصی تعریف‌شده است. استهلاک دارایی‌ها در حکم هزینه ناشی از درآمد ایجادشده توسط آن دارایی بوده و از درآمدهای آن سال شرکت کسر می‌گردد. به‌طور خاص از بین انواع دارایی‌هایی که ممکن است در فرایند افزایش سرمایه مورداستفاده قرار گیرد، زمین استهلاک‌پذیر نیست ولی سایر دارایی‌ها استهلاک‌پذیر بوده و طی سالیان از ارزش دفتری آن‌ها در ترازنامه کسر می‌گردد و به‌عنوان هزینه دوره گزارش می‌گردد.

کارشناس رسمی دادگستری ، ارزیابی جهت تجدید ارزیابی و افزایش سرمایه شرکت ها

طبق اصلاحیه قانون تجارت شرکت‌هایی که دارای زیان انباشته بیش از نصف سرمایه در ترازنامه باشند مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شده و بایستی ضمن برگزاری مجمع فوق‌العاده در خصوص ابقا یا انحلال شرکت تصمیم‌گیری نمایند. درصورتی‌که در مجمع مزبور تصمیم به ادامه فعالیت گرفته شد، بایستی اقدام به افزایش سرمایه نمایند تا از شمولیت این ماده خارج گردند. با توجه به وضعیت این‌گونه از شرکت‌ها باید از افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها جهت خروج از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت کمک بگیرند.

 

 در صورت عدم وجود مصوبات حمایتی و بر طبق قانون مالیات‌های مستقیم، شرکت‌هایی که اقدام به افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی می‌نمایند بایستی معادل ۲۵ درصد از افزایش انجام شده در قیمت دارایی مزبور را به‌عنوان مالیات به اداره دارایی بپردازند و تا زمانی که دارایی‌های مزبور در تملک شرکت باشد بایستی هر ۵ سال تجدید ارزیابی را تکرار نمایند مگر آنکه دارایی مورد تجدید ارزیابی‌ شده دیگردر مالکیت شرکت نباشد.

 کارشناس رسمی دادگستری – افزایش سرمایه

دولت در بودجه خود مصوبه حمایتی از شرکت‌های مشمول ماده ۱۴۱ را ارائه نموده مبنی بر اینکه در طی سال مالی بعد شرکت‌هایی که مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شده‌اند و اقدام به افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی می‌کند معاف از مالیات خواهند بود و این نکته بسیار مثبتی است. چون درواقع طی فرایند این افزایش سرمایه پولی وارد شرکت نمی‌شود.

نکته مهم : هرگاه یک قلم از دارایی ها تجدید ارزیابی شود، تجدید ارزیابی تمام اقلام طبقه ای که دارایی مذکور به آن تعلق دارد، الزامی است.

تبصره ۱ – یک طبقه از دارایی ها را به شرطی میتوان به طور چرخشی تجدید ارزیابی کرد که تجدید ارزیابی آن طبقه از دارایی ها طی یک دوره کوتاه حداکثر تا پایان دوره مالی بعد کامل و به روز شود.

ماده ۴ – افزایش مبلغ دفتری یک دارایی در نتیجه تجدید ارزیابی آن، مستقیما تحت عنوان مازاد تجدید ارزیابی ثبت و در ترازنامه به عنوان بخشی از حقوق صاحبان سرمایه طبقه بندی میشود. منظور از دارایی، دارایی هایی است که مطابق استانداردهای حسابداری قابل تجدید ارزیابی است و شامل مواردی از قبیل دارایی های ثابت و سرمایه گذاری میتواند باشد.

 

  • کاهش مبلغ دفتری یک دارایی در نتیجه تجدید ارزیابی آن به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی پذیرفته نخواهد شد.

  • افزایش مبلغ دفتری یک دارایی در نتیجه تجدید ارزیابی آن، مستقیما تحت عنوان مازاد تجدید ارزیابی ثبت و در ترازنامه به عنوان بخشی از حقوق صاحبان سرمایه طبقه بندی میشود.

  • مازاد تجدید ارزیابی ، به استثنای مواردی، در زمان برکناری یا واگذاری ، دارایی مربوط یا به موازات استفاده از آن توسط واحد تجاری، باید مستقیما به حساب سود زیان انباشته منظور شود.

  • تجدید ارزیابی حسب مورد توسط کارشناس رسمی دادگستری یا کارشناس رسمی قوه قضاییه باید صورت پذیرد.


کارشناس رسمی دادگستری ، تجدید ارزیابی دارایی ها – افزایش سرمایه

اخبار مرتبط :

نمایندگان مجلس با اصلاحات برخی از مواد طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و حمایت از کالای ایرانی جهت تامین نظر شورای نگهبان و افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها موافقت کردند.

به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه نمایندگان در نشست علنی یکشنبه، ۱۵ اردیبهشت ماه 98 مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی در مورد طرح حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی، جهت تامین نظر شورای نگهبان با اصلاح برخی از مواد این طرح موافقت کردند.

در ماده اصلاحی ۱۵ آمده است: به منظور رونق تولید و ایجاد اشتغال از طریق اصلاح ساختار مالی شرکت ها و کارآمدسازی افزایش بهای ناشی از تجدید ارزیابی دارایی های اشخاص حقوقی موضوع حکم مقرر در تبصره یک ماده ۱۴۹ قانون مالیات مستقیم با اصلاحات و الحاقات بعدی، افزایش سرمایه از این محل مجاز و مشروط بر این است که ظرف مدت یکسال پس از تجدید ارزیابی به حساب سرمایه افزوده شده و این امر فقط یک بار در هر ۵ سال امکان پذیر است.

🔸 سازمان امور مالیاتی متن پیش نویس لایحه اصلاح برخی قوانین و مقررات مالیاتی را منتشر کرد که با توجه با تصویب آیین نامه افزایش سرمایه شرکت‌ها از تجدید ارزیابی دارایی‌ها و معافیت مالیاتی ، می تواند خبری خوش برای بازار سرمایه باشد .

🔹در بند ۸۹ این متن در مورد تجدید ارزیابی دارایی ها اعلام شده است: افزایش بهای ناشی از تجدید ارزیابی دارایی های اشخاص حقوقی و ارزیابی دارایی ها و ارزش های منصفانه یا ارزش های جاری با رعایت استانداردهای حسابداری ملی یا استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی که توسط مراجع ذیربط الزامی شده یا می شود، مشمول پرداخت مالیات بر درآمد نیست و هزینه کاهش ارزش و بهای آن یا هزینه استهلاک ناشی از تجدید ارزیابی نیز به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی نمی شود و در زمان برکناری دائمی و واگذاری دارایی, مابه تفاوت قیمت فروش و مبلغ دفتری بدون اعمال آثار ناشی از تجدید ارزیابی یا ارزیابی صورت گرفته به شرح مذکور به استثنای دارایی‌هایی که مالیات آنها بر اساس مقررات این قانون حسب مورد بر اساس نرخ جداگانه یا بصورت مقطعی محاسبه می شود در محاسبه درآمد مشمول مالیات منظور می‌شود.

🔹آیین‌نامه اجرایی این تبصره در مورد دارایی های مشمول، نحوه تجدید ارزیابی و ارزیابی، فروش و استهلاک دارایی های مذکور و سایر الزامات و ترتیبات اجرایی با رعایت استانداردهای حسابداری فوق ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به پیشنهاد وزارت اقتصاد به تصویب هیات وزیران می‌رسد. به نقل از بورس پرس


دلایل اصلی افزایش سرمایه شرکت‌ها و تجدید ارزیایی

  • تامین منابع مالی جدید برای گسترش فعالیت‌های شرکت

  • اصلاح ساختار سرمایه شرکت

 مراحل تصمیم گیری برای افزایش سرمایه یه این صورت است که ابتدا هیئت مدیره نسبت به افزایش سرمایه شرکت تصمیم گیری کرده و سپس این تصمیم را به عنوان یک پیشنهاد در جلسه مجمع عمومی فوق العاده به رای گیری سهامداران می گذارد.

روش های افزایش سرمایه کدام است؟

افزایش سرمایه شرکت‌ها از منابع متفاوتی تامین می شود.

  • افزایش سرمایه از محل سود انباشته (سود های پرداخت نشده سال‌های قبل)

  • افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی‌های شرکت

  • افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و محل مطالبات حال شده

  • افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم

  • افزایش سرمایه از محل سود انباشته (سود های پرداخت نشده سال‌های قبل)

  • افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی‌های شرکت

وقتی قدرت خرید پول کشورکم وتورم در آن ها افزایش یابد، شاهد افزایش تغییرات در قیمت نسبی کالا و خدمات هستیم. تجدید ارزیابی دارایی‌ها یکی از روش‌هایی است که نقصان و نامربوط بودن اطلاعات را تا حدی رفع می‌کند. قیمتی که در تجدید ارزیابی برای ارزش ثبت شده یک دارایی تعیین می شود، مازاد تجدید ارزیابی نامیده می‌شود. این مازاد محاسبه شده، به عنوان درآمد یا چیزی شبیه آن محسوب نمی شود. زیرا این روش (تجدید ارزیابی) فقط منتسب کردن ارزش های جدید به دارایی های موجود و اتفاقی است و مبنی بر ایجاد درآمد ویا عایدی نیست. در این روش افزایش ارزش دفتری یک دارایی ثابت مشهود که به عنوان یک درآمد غیرعملیاتی تحقق نیافته از محل تجدید ارزیابی خواهد بود، به صورت مستقیم و با نام “مازاد تجدید ارزیابی” به ثبت می‌رسد. این “مازاد تجدید ارزیابی” به عنوان بخشی از حقوق صاحبان سرمایه در ترازنامه آمده و در صورت سود و زیان جامع نیز منعکس می شود.

تجدید ارزیابی – افزایش سرمایه – امور مالیاتی و دارایی

سایر موارد مرتبط :

  • افزایش سرمایه از محل آورده نقدی ومطالبات حال شده

  • افرایش سرمایه از محل سلب حق تقدم

  • افزایش سرمایه از طریق ارزیابی توسط کارشناس رسمی دادگستری

  • محاسبه قیمت ها بعد از افزایش سرمایه

  • محاسبه قیمت ها پس از افزایش سرمایه از محل سود انباشته

تدوین توسط کارشناس رسمی دادگستری

مرتبط :

نحوه اثبات تمکن مالی

سازمان ثبت اسناد کشور

مطالب مفید :

تفاوت‌های فرابورس با بورس

شرکت فرابورس ایران همچون دو بورس فعال کشور – بورس اوراق و بورس کالا- با مجوز شورای عالی بورس ایجاد شده و تحت نظارت سازمان بورس اوراق بهادار قرار دارد، با این تفاوت که ورود به بازارهای فرابورس از شرایط و الزامات کمتری برخوردار بوده و شامل بازارهای متنوعی می‌باشد که این تفاوت‌ها را به اختصار در زیر تشریح می‌کنیم.

الف) تفاوت در بازار‌ها:

1) براساس دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران، فرابورس دارای پنج بازار (اول، دوم، سوم (عرضه)، ابزارهای نوین مالی و پایه) است. پذیرش شرکت‌های سهامی عام در بازار اول و بازار دوم و پذیرش سایر اوراق بهادار صرفا در بازار ابزارهای نوین مالی صورت می‌پذیرد.

بازار سوم جهت عرضه یکجا و پذیره‌نویسی اوراق بهادار و بازار پایه جهت درج و نقل و انتقال سهام شرکت‌هایی است که بر اساس الزام بند ب ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه، مشمول ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار بوده و امکان پذیرش در یکی از بازارهای بورس یا فرابورس را ندارند.

2) شرکت بورس تهران دارای 2 بازار به شرح زیر می‌باشد:

1- بازار اول

2- بازار دوم

ب) تفاوت در فرآیند پذیرش:

با توجه به تقسیم‌بندی‌های انجام شده فوق، مقایسه‌ای بین شرایط پذیرش سهام در بازارهای بورس و فرابورس ، بر اساس بند ب ماده 1 قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید سهام شناور آزاد بخشی از سهام شرکت است که دارندگان آن همواره آماده عرضه و فروش آن سهام می‌باشند و قصد ندارند با حفظ آن قسمت از سهام در مدیریت شرکت مشارکت نمایند.

مرتبط :

ارزیابی املاک به قیمت روز و به صورت عادلانه به منظور تقسیم ارث مابین وراث و یا تقسیم ما بین شرکا

تعرفه کارشناس رسمی دادگستری

5/5 - (6 امتیاز)